Zilele de Vacanta verde in Gradina cu artisti

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather

Dacă în weekend sunteți/ajungeți în București, vă invităm la creativitate în aer liber în Parcul Icoanei ,la Gradina cu artiști, pentru două zile de Vacanță verde, 24-25 iunie 2017 între orele 10,00-18,00 .

În ambele zile, desfășuram “Atelierul de jucării: Fun ReciclArt” care are ca moto: “Artă, nu gunoi!” în cadrul proiectului EcoArt” in prima parte a zilei și, Atelierul SeedsArt, motto: “Seminte de… Sânziene”, în cadrul proiectului GreenArts, în cea de a doua parte a zilei.

Ecoarta/ReciclArta reprezintă o formă de exprimare artistică în care sunt folosite diferite obiecte la a căror folosintă s-a renuntat. Practic în cadrul atelierelor vom recicla deseurile sub forma de jucării artistice vesele.
Toti copii cu vârste cuprinse între 3 si 83 de ani vor realiza sub îndrumare de specialitate jucării inedite folosind deseuri din plastic, hârtie, carton, textile, metal etc.

Tot în cadrul Zilelor de Vacanță Verde, atelierul ReciclArt se continuă cu Atelierul de Semințe de Sânziene în care vom realiza păpuși cu seminte: Sânziene din Semințe.

Arta cu semințe – engl. Seeds Art, reprezintă o formă de exprimare artistică a creației imaginate în care, mediul artistic folosit pentru redare este reprezentat de diferitele semințe de plante alese coloristic, dar și ca formă și textură. In functie de complexitatea si timpul alocat realizarii lucrarii contributia este diferita. 

Atelierele sunt susținute de Constantin Serban, artist plastic independent, ecolog si psiholog, fondatorul terapiei prin arta verde, coordonatorul Atelierelor de creativitate GreenArts de care au beneficiat până în prezent peste o mie de copii. A realizat multe expozitii personale si de grup în tară si străinătate, având lucrări văndute în Germania, Cehia, Ungaria, Serbia si SUA. A sustinut ateliere GreenArts in diverse locatii din Bucuresti (Librariile Carturesti din Afi Palace si Promenada, GreenTea, Serendipity etc) si in tara (Carturesti Plas Mall Iasi, Mall Rm Valcea, Buzau, Targoviste etc).“EcoArta (ReciclArta) & GrenArta” fac parte din proiectul “EducArtS/EduArD” – Educatie prin Arta pentru Sustenabilitate/Durabilitate al Asociatiei Ecologiste Turismverde* inceput in 2009 in diverse scoli, universitati si alte locatii cu specific cultural. Detalii pe http://turismverde.ro/pagini/EducArtS.html

De Sanziene, vă oferim posibilitatea să creați un obiect hand-made sub îndrumare de specialitate, care sa va înfrumusețeze exteriorul, dar mai ales.. interiorul.

Prin participarea la ateliere aveți posibilitatea să contribuiti la strângerea de fonduri pentru realizarea următoarelor ateliere umanitare din spitale.

Detalii de la precedentele actiuni pe http://www.greenarts.ro/category/ateliere-umanitare/

Dacă vă place articolul nostru si doriți să-l distribuiți, o puteți face păstrând articolul integru si toate link-urile intacte.

Dacă doriți să contribuiți benevol pentru continuarea atelierelor, vă invitam să accesați secțiunea dedicată, aici!

Puteți de asemenea să promovați acțiunile noastre la baza dumneavoastră de contacte.

Inclusiv să vă manifestați apreciativ pe pagina dedicată proiectului pe fbk, aici!

Sau/și să participați la unul dintre atelierele noastre creative și verzi, aici!

Sau atunci cand sunteti în căutarea unui cadou, în loc să luați unul gata făcut, puteți să vă faceți unul sub îndrumare de specialitate. Vă mulțumim anticipat!

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather
Facebooktwittergoogle_pluslinkedinrssyoutubeFacebooktwittergoogle_pluslinkedinrssyoutubeby feather

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *