Therapie verde, Anti pesimism albastru

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather

Sau artă “verde” pentru “lunea” albastră.

Știați că perioada aceasta (în jurul celei de a treia zi de luni din ianuarie) este considerată ca fiind cea mai pesimistă din an?

Anul acesta, ziua de luni 16 ianuarie marchează „Lunea albastră”, considerată ca cea mai deprimantă zi din an.
„Blue Monday” este numele dat zilei de luni din a treia săptămână a lunii ianuarie, considerată de media de pretutindeni ca cea mai deprimantă zi a anului. GreenArts consideră acest mit destul de pesimist.
BlueM_GreenA
 
Numele i-a fost atribuit pentru prima dată acestei zile în anul 2005, de către o agenție de turism în cadrul unei campanii publicitare. Apoi, acestei date i-au fost atribuite mai multe conotații negative sociale: inapetență laborală, schimbarea vremii, a locului de muncă, motivație scăzută, ghinion sau mai pe scurt, rezoluții neîndeplinite.
 
Psihologul Cliff Arnall a făcut publică la vremea respectivă o formulă matematică care reprezintă „Lunea Albastră” în care W exprimă condițiile meteorologice, d=debitul (diferența între datoriile acumulate și capacitatea de a plăti), T=timpul scurs de la Crăciun, Q=timpul scurs de la începutul Anului Nou, M=nivel motivațional scăzut, Na=necesitatea de a acționa, iar D exprimând salariul net. Cu toate acestea, există o veste optimistă. Această formulă a fost îmbunătățită de un român.
Psihologul Constantin (Shaman&Shareman) Șerban (detalii pe tino.ro) va dezvălui noua formulă (x8) a 8imismului, luni 16 ianuarie 2017, într-o locație cu mult  8imism din zona Parcului Icoanei din București, participanților înscriși la eveniment. Detalii aici!

Până atunci, tu cum ai ales să-ți petreci cea mai pesimistă săptamană din an?

Blue monday

Te invităm la o adevarată terapie anti-pesimism participând la unul dintre atelierele de creatie GreenArts, de luni pâna vineri între orele 18 si 20 seara în perioada 12-27 ianuarie 2017.

Pastile 8imism

Alege să participi la unul dintre atelierele GreenArts și primesti gratuit un flacon “Optimist” continand 30 de pastile de optimism (care iti asigura minim 8 zile de 8imism) fabricate din extracte de Passiflora, Peliniță, Urzică, Sunătoare și Ginseng siberian. Detalii aici!

Practică altruismul! Fii recunoscător/recunoscătoare! Participând la atelierele GreenArts, în afară de faptul că îți faci ție direct un bine personal, faci indirect un bine si pentru un copil internat în spital care datorită ție, devenit optimist/ă (artist/ă green) în cea mai pesimistă (blue) perioadă a anului, va primii dulciuri, rechizite, cărți și jucării, în afară de atelierele de art terapie verde. Detalii de la activitățile umanitare anterioare, aici!

Detalii despre programul atelierelor, tematică, instructori și locații de desfășurare pe http://www.greenarts.ro/ateliere-si-cursuri/

Vă așteptam înscrierea pe greenartsgallery (at) gmail . com trimițând un email cu subiect Ateliere GreenArts.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather
Facebooktwittergoogle_pluslinkedinrssyoutubeFacebooktwittergoogle_pluslinkedinrssyoutubeby feather

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *