SEEDs for Social Art

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather

Evenimentul din data de 30.05.2017 despre Economie sociala al SEED – Social Entrepreneurship in a European Dimension a fost organizat de asociația Access în sala de conferință N.Grigorescu a Grand Hotel Continental Bucuresti, Calea Victoriei nr. 56.

În cadrul evenimentului, Atelierul Semințe pentru artă socială a oferit posibilitatea participaților să creeze cu propriile mâini un obiect decorativ la atelierul inedit de creație cu semințe (SEEDsArt) propus și condus de Tino, artist plastic independent, ecolog, vlaholog si psiholog, fondatorul terapiei prin arta verde, coordonatorul Atelierelor de creativitate GreenArts, curator al multor ateliere de stimulare a creativității de grup.

Șerban Constantin (tino.ro) este si curatorul multor expoziții personale și de grup în țară și străinătate, având lucrări vândute în Germania, Cehia, Estonia, Ungaria, Norvegia, Serbia și SUA.

A susținut numeroase ateliere în diverse locații din București (Librăriile Cărturești din Afi Palace si Promenada, GreenTea, Serendipity, Green Caffe  etc) și în țară (Carturesti Plas Mall Iasi, River Plaza Mall Rm Vâlcea, Timișoara, Târgoviște etc) de care au beneficiat până în prezent peste o mie de copii cu vârste cuprinse între 3 si… 83 de ani.

“GrenArta”, alături de “EcoArtă” fac parte din proiectul “EduArD/EducArtS” – Educatie prin Artă pentru Durabilitate-Sustenabilitate al Asociatiei Ecologiste Turismverde* inceput in 2009 in diverse școli, universități si alte locații cu specific educativ-cultural. Detalii pe http://turismverde.ro/pagini/EducArtS.html

Participanții în cadrul atelierului GreenArts -tehnica SeedsArt, apartinând unor organizatii cu activitate serioasă în sectorul economiei sociale, au realizat din diferite seminte o Broscuță țestoasă – simbol al longevității proiectului de economie socială al SEED.

Arta cu semințe – engl. Seeds Art, reprezintă o inedită formă de exprimare artistică a creației imaginate în care, mediul artistic folosit pentru redare este reprezentat de diferitele semințe de plante alese coloristic, dar și ca formă și textură.

În cadrul Semințe pentru artă socială s-a folosit tehnica modelajului tridimensional cu semințe, tehnică dezvoltată de Constantin Șerban (shaman).

Detalii suplimentare despre tehnica artistică folosită pe http://www.greenarts.ro/arte-verzi/arta-cu-seminte-seeds-art/

Dacă vă place articolul nostru si doriți să-l distribuiți, o puteți face păstrând articolul integru si toate link-urile intacte.

Dacă doriți să contribuiți benevol pentru continuarea atelierelor, vă invitam să accesați secțiunea dedicată, aici!

Puteți de asemenea să promovați acțiunile noastre la baza dumneavoastră de contacte.

Inclusiv să vă manifestați apreciativ pe pagina dedicată proiectului pe fbk, aici!

În loc să luați un cadou gata făcut, puteți să vă faceți unul sub îndrumare.

Sau/și să participați la atelierele noastre creative și verzi, aici!

Vă mulțumim anticipat!

La revedere!

 

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather
Facebooktwittergoogle_pluslinkedinrssyoutubeFacebooktwittergoogle_pluslinkedinrssyoutubeby feather

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *