Craciunul verde a prins radacini

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather

Craciunul “GreenXmas” a prins radacini!

Dupa cum probabil stiti, pe langa preocuparea fata de protectia mediului natural si incurajarea folosirii plantelor vii, inclusiv de Craciun, asociatia Turism Verde se implica activ pentru a ajuta si mediul social, imbinand in mod benefic prin activitatile desfasurate, “grija fata de Natura” cu “grija fata de Om”-ul in nevoie/durere.

ORTO_SantaClown GreenXmas Tree

Dovedim de asemena, efectului benefic al materialului vegetal asupra psihicului uman si indirect asupra corpului fizic. Prin intermediul “Eco-psihologiei” sau “Psihologiei verzi” in cadrul “Amfiteatrului verde” la toate manifestarile din an, cat si sezonier cu ocazia diferitelor sarbatori precum in cadrul campaniei “GreenXmas” (in care militam impotriva comercializarii brazilor taiati) incurajam utilizarea plantelor vii, cu radacini precum bradutii de Craciun in ghiveci.

Onco XmasTreee

Astfel, cu ajutorul unor oameni cu spirit “green” am reusit sa ducem doi impunatori brazi vii , cu radacini, in ghiveci cu ocazia “GreenXmas” de care au beneficiat copii internati pe sectia de Ortopedie pediatrica si respectiv Oncologie pediatrica a Spitalului Maria S. Curie din Bucuresti, fostul Budimex.

Brad_ul Orto
Bradul de Craciun care a inmiresmat Sarbatorile in cadrul sectiei de Oncologie, imediat dupa incheierea Sarbatorilor, si inainte de zapada, a ajuns acasa sa-si continue menirea, adica a coborat de la etajul 5 in curtea spitalului, schimband ghiveciul temporar, pe pamant reavan, unde a ramas sa vegheze intrarea principala, in dreapta scarilor.

Craciun cu radacini Onco
Si bradul de Craciun in ghiveci, care a inmiresmat Sarbatorile in cadrul sectiei de Ortopedie a ajuns “acasa” insa cu varful amputat, nici macar in gips, suferind o interventie chirurgicala pe viu, datorita inaltimii sale neincapatoare pe sectie din pricina ghiveciului voluminos care, culmea, l-a tinut in viata pana a fost “externat” afara in pamanatul reavan din curte, in stanga intrarii de pe partea dreapta.

Craciun Radacini Orto

Multumim managerului general al spitalului dl. Daniel Ciprian Buzatu, directorului medical dr. Radu-Iulian Spataru si directorului de ingrijiri As. sef Viorica Olaru si, nu in ultimul rand celor care au facut posibile toate acestea, domnului Marian Costea de la Slatina si doamnei Teodora Barbu de la Garden services, cu recunostinta verde pentru implicare in proiectul “GreenXmas”,  precum si in celelalte proiecte ocazionate de Sarbatorile 2015-2016: GreenArts Therapy si Santa-Clown.

Elena_GreenXmas

Bineinteles, multumiri si pentru actorul principal, cel care a facilitat toate aceste Sarbatori verzi – “GreenXmas”, fondatorul conceptului GreenArts Therapy si al Scolii de 8imism, dl ConstantTino Serban, artist plastic independent, promotor de seama al conceptului Ecopsihologiei sau Psihologiei verzi in Romania si presedinte al Asociatiei Ecologiste pentru un altfel de turism, si anume, Turismverde*!

__________

Dacă doriți să sprijiniți continuarea activităților umanitare GreenArts Therapy o puteti face la alegere, intr-una sau mai multe moduri:
1)-facand cunoscuta activitatea noastra prietenilor si cunoscutilor dvs;
2)-devenind prieten cu “Green Arts Arte Verzi” in cadrul retelei Facebook;
3)-participand la Atelierele de creatie avand ca motto: Donez, creez, ma distrez, natura si viata protejez!
4)-participand voluntar la actiunile asociatiei ecologiste Turismverde;
5)-devenind membru sustinator al asociatiei Turismverde;
6)-redirectionand 2% din impozitul pe venit anual virat la stat, catre asociatia noastra;
7)-facand o donatie in contul: ASOCIATIEI ECOLOGICE TURISMVERDE, CIF:24703520, IBAN: RO 19 CECEB 10730RON 3347055, cu mentiunea “GreenArts Therapy”;
8)-firmele pot face sponsorizari de pana la 20% din impozitul pe profit datorat statului, in limita a 3‰ din cifra de afaceri.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather
Facebooktwittergoogle_pluslinkedinrssyoutubeFacebooktwittergoogle_pluslinkedinrssyoutubeby feather

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *