Craciun verde, cu arta verde

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather

“Craciunul verde” sau “GreenXmas”, impreuna cu arta verde/artele verzi – “GreenArts”, au colorat in, ghiciti dvs. ce culoare, ziua de duminica 27 dec 2015, venita pe Sectia de ortopedie a Spitalului Maria S. Curie din Bucuresti.

Colaj4

Culoarea naturii a fost data de culoarea semintelor folosite la “colorarea” unui bradut de Craciun.

Colaj1

Bradutii de Craciun reprezentati de diferitele conuri de rasinoase au fost impodobiti cu diverse seminte pe post de globulete, sub indrumarea  instructorului Constantin Serban – fondatorului conceptului GreenArts si artist plastic independent, folosind cu imaginatie, creativitate atentie si indemnare, tehnica SeedsArt pe care iata au dus-o la nivel de arta verde. Ca intotdeauna, inainte de inceperea atelieror am aflat care este starea emotionala a participantilor.

Etapa Anterioara

Dupa cum ati vazut in magini, langa Bradul de Craciun viu, cu radacini, in ghiveci, fiecare copil internat a imbodobit si un alt “brad” mai mic pentru a sta pe noptiera de la capatul patului.

Colaj2

Atelierul GreenArts Therapy a fost ocazionat de activitatea umanitara denumita generic “Daruieste un craciun verde”, realizata cu sprijinul donatorilor nostri, si in special al doamnei Dana Melenghi si domnului Marian.

Colaj

Conform traditiei deja, de aproape cinci ani incercam sa ducem energia artistica a Naturii acelor copii aflati in spital prin intermediul atelierelor umanitare de art-terapie verde,(GreenArts Therapy) pentru a-i ajuta sa suporte mai usor starea de boala si sa lupte mai eficient cu durerea si suferinta.

Colaj3

Multumim personalului medical care faciliteaza de fiecare data cu amabilitate accesul artei terapeutice pe sectia de Ortopedie. Multumim si parintilor care au primit cu entuziasm actiunea noastra si care i-au incurajat pe copii sa se implice in actul creativ, in unele cazuri participand si ei alaturi de copii.

GreenArts Therapy GreenXmas 2015

Mulţumirile noastre contează mai puţin faţă de mulţumirile copiilor care au participat şi care au beneficiat de aceste ateliere.

Michelangelo

Sa nu uitam ca fiecare copil, chiar si bolnav fiind, are dreptul sa creeze si sa se joace, are nevoie de suport si implicare in activitati artistice deconectante, cum sunt cele oferite in cadrul atelierelor de art-terapie verde.

To be or not to be green
Dacă doriți să sprijiniți in continuare activitățile umanitare GreenArts Therapy o puteti face in urmatoarele moduri:
-facand cunoscuta activitatea noastra prietenilor si cunoscutilor dvs;
-devenind prieten cu “Green Arts Arte Verzi” in cadrul retelei Facebook;
-participand la Atelierele de creatie avand ca motto: Donez, creez, ma distrez, natura si viata protejez!
-participand voluntar la actiunile asociatiei ecologiste Turismverde;
-devenind membru sustinator al asociatiei Turismverde;
-redirectionand 2% din impozitul pe venit anual virat la stat, catre Asociatia Ecologica Turismverde;
-facand o donatie in contul ASOCIATIEI ECOLOGICE TURISMVERDE, CIF:24703520, IBAN: RO 19 CECEB 10730RON 3347055
-firmele pot face sponsorizari de pana la 20% din impozitul pe profit datorat statului, in limita a 3‰ din cifra de afaceri.

 

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather
Facebooktwittergoogle_pluslinkedinrssyoutubeFacebooktwittergoogle_pluslinkedinrssyoutubeby feather

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *