Craciun 2016 sub cetina verde

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather

La fel ca în fiecare an cu ocazia Sărbătorilor de iarnă, asociația europeană de turism verde, în cadrul pilonului Social pregătește de foarte multi ani, pentru copiii internați în spitale, atelierele umanitare “GreenArts Therapy”.

Poezie GreenArts

Pe lângă darurile si atelierele art-terapeutice pe care le oferă constant prin bunavoința donatorilor, de cele mai multe ori anonimi, intentionează (ca de fiecare dată când are prilejul) să le a-ducă și puțin din energia plantelor vii.

Calatorie Brazi Terapeutici
În  luna decembrie a pregătit pentru copiii internati în spitalul Maria S. Curie, “Sărbători verzi/vii, cu sănătate si 8imism” care au avut ca motto: “Sub cetina verde!”.

 

MiniExpo_GreenArtsTherapy
Noi credem că verdele a depăsit demult semnificatia unei simple culori si reprezintă Natura vie, cu toate beneficiile Ei. La fel in turismul verde precum si in arta verde. Energia plantelor vii pe care am dus-o copiilor bolnavi si in acest Crăciun, poate fi pentru multi o sursă de vitalitate, energie naturală si bucurie, împreună cu jocul creativ cu materiale naturale sub egida GreenArts.
Si in acest an am reusit sa ducem câte un brad viu, în ghiveci, cu radacină, la fel ca în anii trecuti in beneficiul copiilor internați pe sectia unde mergem constant din 2011, Ortopedie pediatrică și, pentru prima dată pe sectia de Chirurgie pediatrică.

GreenArts Xmass Therapy

Ultimele cercetări stiintifice în domeniul Psihologiei verzi, la care si noi ne-am adus o mica contributie, dovedesc legătura dintre starea de sănătate si mediul verde. Avem convingerea că multe din problemele oamenilor își au originea si în îndepărtarea de Natură sau câteodată în atitudinea de superioritate si indiferentă fată de Ea.

GreenPSY_sigla

Psihologia (verde) dovedeste rolul naturii (verzi) ca factor de reglare emotională si impact pozitiv asupra stării afective si implicit a comportamentului uman. Detalii pe www greentourism.ro/Projects/Ecopsychology or GreenPsychology. Fondatorul conceptului GreenArts, în lucrarea sa de licență susținută la Facultatea de Psihologie si Stiintele Educatiei din cadrul Univ. “Petre Andrei” din Iasi, 2013, cât și în teza de disertație din 2016, susțintă în cadrul masterului specializarea “Psihologie clinică si Intervenție psihologică” a Facultătii de Psihologie si Știintele Educatiei din cadrul Univ. “Spiru Haret” Bucuresti, tratează si totodată acorda o atentie deosebită studiului acestui domeniu de nișă al psihologiei, dedicat Psihoecologiei sau Psihologiei verzi, care sustine Terapia prin artă/arte verde/verzi. Detalii pe www.tino.ro De asemenea faciliteaza activ un grup dedicat, pe retelele de socializare, https://www.facebook.com/groups/1674212796131310/

Amfiteatrul verde_m
Mai mult, asociatia promoveaza activ cercetarea si dezvoltarea acestui nou domeniu al psihologiei verzi din Romania si in cadrul proiectului “Amfiteatrul verde”.  Detalii despre ultimele evenimente oganizate în Bucuresti, pot fi accesate on line pe www.greentourism.ro/Events/GreenAmphitheatre.
Alte detalii suplimentare pot fi accesate on-line si pe siturile web: www.turismverde.ro, in lb.romana si www.greenarts.eu in lb. engleză.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather
Facebooktwittergoogle_pluslinkedinrssyoutubeFacebooktwittergoogle_pluslinkedinrssyoutubeby feather

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *