Activitati TIBCO Green

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather

Am inregistrat încă o premieră prin participarea noastra “Green” la cea de-a XXXIV-a editie a TIBCO –Targul Internațional de Bunuri de larg COnsum.

A fost si prima editie în care s-a adus în atentia publicului larg pe langă ExpoMix si Consumul durabil, responsabil, sustenabil etc, într-un cuvant: verde!

Asociatia TurismVERDE, partener al ROMEXPO la aceasta prima editie a TIBCO Green, este prima organizatie din Europa care acordă o atentie deosebita artelor verzi, deocamdată singura organizatie care promoveaza cresterea interesului cultural al publicului pe bază de instrumente artistice “inovative&smart nature” inclusiv în zona de shopping.

În zilele de vineri si sâmbată, s-au susținut în Sala N.Iorga a Romexpo cât si la stand, în zona de activități conexe, următoarele prezentări conexe:

Shopping sustenabil sau cum poate influența coșul meu de cumpărături planeta?”

si prezentarea despre

“Shopingul compulsiv: Când shoppingul poate să intre la/în terapie? vs. Terapie prin shoping”

 

Ambele prezentări au fost susținute de  psiholog Constantin Șerban, inițiatorul și promotorul Psihologiei verzi în Romania și Rep. Moldova, eco-speaker și autor a numeroase lucrări si articole pe tema schimbării comportamentului uman, în direcția conștientizării importanței prezervării biodiversității, în plan socio-economic, cultural și spiritual.

De asemenea am prezentat publicului ArteleVerzi cât si EcoArta pe toată durata târgului în cadrul Expomix, standurile nr 55-57 din pavilionul C6 al Romexpo.

Artele verzi reprezinta un instrument inedit de creștere a gradului de conștientizare a publicului larg cu privire la protecția mediului și conservarea biodiversitatii lumii vii.

 

În contextul actualei societăți caracterizată de consumerism, Expozitia Greenarts își propune să contribuie la educatia publicului larg să înceapă să adopte un comportament de consum responsabil, cu respect față de natură.

La acesta editie a TIBCO, publicul vizitator a avut posibilitatea să admire lucrari de artă/arte verzi realizate din flori presate, din semințe, rădăcini si ramuri, scoarță de copac si alte materiale naturale reunite în colecțiile de de grup Expomix, lucrări cu efect binefăcător pentru ambianță.

De asemenea, în toate zilele târgului s-au desfasurat și workshopuri creative GreenArts, astfel:
– atelier de creatie cu flori (si frunze) presate sustinut de Adela Talpes, artist plastic GreenArts si instructor tehnica Oshibana, fondator al conceptului, joi 25 mai 2017 intre orele 10:00-15:00;


– atelier de creatie Roots&Branch Art, vineri 26 mai 2017 intre orele 12:00-20:00, susținut de Constantin Serban, fondatorul conceptului GreenArts&EcoArt.


– atelier de creatie EcoArt sustinut de artist plastic Cornelia Georgescu sâmbătă 27 mai 2017.


– atelier de creatie GreenArtsMix  sustinut de psih. Constantin Serban, art terapeut verde si fondatorul conceptului GreenArts, în fiecare zi de vineri, sâmbătă si duminică 28 mai 2017.

Atelierele au avut scop umanitar iar participarea s-a facut pe baza de donatie. Fondurile obtinute in urma acestui eveniment vor fi folosite pentru organizarea urmatorului atelier umanitar GreenArts Therapy pentru copiii internati in spitale, proiectul Social al Asociatiei ecologiste pentru un Turism Verde de 1 iunie.

Detalii pe http://www.greenarts.ro/category/ateliere-umanitare/

Dacă doriți și dumneavoastră să contribuiți benevol, vă invitam să accesați secțiunea dedicată, aici!

Puteți de asemenea să ne promovați articolul la baza dumneavoastră de contacte.

Inclusiv să ne acordați un like pe pagina dedicată proiectului pe fbk, aici!

Și să participați la atelierele noastre creative și verzi, aici!

Vă mulțumim anticipat!

 

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather
Facebooktwittergoogle_pluslinkedinrssyoutubeFacebooktwittergoogle_pluslinkedinrssyoutubeby feather

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *