Ateliere de larg consum si expozitie GreenArts la TIBCO

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather

Suntem onorati să participam în premieră cu Expoziția de grup “GreenArts” și la cea de-a XXXIV-a editie a TIBCO -Targul Internațional de Bunuri de larg COnsum, prima editie în care se aduce în atentia publicului larg consumul durabil, responsabil, sustenabil etc, intr-un cuvant: verde!

Pe langă celelalte actiuni prevăzute, inclusiv în Sala N.Iorga, prezentăm artele verzi pe toată durata târgului în cadrul expostandurilor asociatiei ecologiste Turismverde nr 55-57 din pavilionul C6 al Romexpo.

Artele verzi reprezinta un instrument inedit de creștere a gradului de conștientizare a publicului larg cu privire la protecția mediului și conservarea biodiversitatii lumii vii.

In contextul actualei societati caracterizata de consumerism, expozitia Greenarts isi propune sa contribuie la educatia publicului larg sa adopte un comportament de consum responsabil, cu respect fata de natura.

La acesta editie a TIBCO, publicul vizitator va avea ocazia sa admire lucrari de arta/arte verzi realizate din flori presate, din seminte, radacini si ramuri, scoarta de copac si alte materiale naturale reunite in expozitia de grup GreenArts Expomix, lucrari care pot reprezenta un cadou inedit si totodata binefacator pentru ambianta celor dragi.

De asemenea, in toate zilele targului sunt pregatite workshopuri creative GreenArts pentru toti copiii cu varste
cuprinse intre 3 si 83 ani, astfel:
– atelier de creatie cu flori (si frunze) presate sustinut de Adela Talpes, artist plastic GreenArts si instructor tehnica Oshibana, joi 25 mai 2017 intre orele 10:00-15:00;
– atelier de creatie Roots&Branch Art sustinut de Ciobaca Daniel artist plastic GreenArts, vineri 26 mai 2017 intre orele 12:00-20:00;
– atelier de creatie EcoArt sustinut de artist plastic Cornelia Georgescu sambata 27 mai 2017 intre orele 12:00-20:00;
– atelier de creatie GreenArtsMix (masti) sustinut de psih. Constantin Serban art terapeut verde si fondatorul conceptului GreenArts, in fiecare zi de vineri, sambata si duminica 28 mai 2017 intre orele 12:00-18:00.

Atelierele au scop umanitar iar participarea se face pe baza de donatie. Fondurile obtinute in urma acestui eveniment vor fi folosite pentru organizarea urmatorului atelier umanitar GreenArts Therapy pentru copiii internati in spitale, proiectul Social al Asociatiei ecologiste pentru un Turism Verde.

Asociatia TURISMVERDE partener al ROMEXPO la aceasta prima editie a TIBCO green, este prima organizatie din Europa care acorda o atentie deosebita artelor verzi si deocamdata singura organizatie care promoveaza cresterea interesului cultural al publicului pe baza de instrumente artistice “Nature inovative&smart”.

Pe langa Expozitia si Atelierele GreenArts sunt programate zilnic sedinte scurte de Art-terapie verde sustinute de psih. Constantin Serban. Detalii pe www.tino.ro vindecare verde..

De asemenea, in ziua de vineri 26.05.2017 vom sustine în Sala N.Iorga următoarele prezentări:

-Shopping sustenabil: cum influenteaza planeta cosul meu de cumpărături?”,​ începand cu orele 13:00

si

-“Shopingul compulsiv: Când shopingul poate să intre la/în terapie? vs. Terapie prin shoping”, începand cu orele 14:30.

Ambele prezentări sunt susținute de  psiholog Constantin Șerban, inițiatorul și promotorul Psihologiei verzi în Romania și Rep. Moldova, ecologist, fondator al conceptului turism verde, speaker și autor a numeroase lucrări si articole pe tema schimbării comportamentului uman, în direcția conștientizării importanței prezervării biodiversității, în plan socio-economic, cultural și spiritual.

Detalii despre precedenta sa prezență la o manifestare științifică pe http://www.greentourism.ro/green-psychology-trend-in-moldova/

 

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather
Facebooktwittergoogle_pluslinkedinrssyoutubeFacebooktwittergoogle_pluslinkedinrssyoutubeby feather

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *