Arta cu tuse vegetale (GreenArts Brush)

Arta cu tușe vegetale – “Acuarela verde” sau (engl.) GreenArts Brush este practic o pictură acuarelă în culori vegetale, una dintre tehnicile artelor verzi în care se folosesc, în formă concentrată sau diluată cu apă, culori obținute prin stoarcere din plante verzi (în principal frunze, tulpini, fructe, sau flori) precum sucul de grâu verde, sucul din sfecla roșie, șofranul etc.

În pictura cu culori vegetale sau acuarela verde (GreenArts Brush) se folosesc inclusiv plante supuse unui proces termic sau de fermentare pentru obținerea culorii, cum sunt.

  • cărbunele vegetal (Sumi-e) sau
  • cafeaua si vinul (Coffee&wine Art). Vinul poate fi înlocuit cu suc de struguri negri.
  • mai pot fi folosite culori obținute din decocturi, precum decoctul de ceapă, de frunze de nuc etc.

Fluture_Cofee&Wine_Oana

În realizarea lucrărilor se folosește de regulă o singura culoare, sau maxim două, combinate, cum este in cazul Coffe&WineArt. În cazul folosirii a doua culori de baza, combinarea culorilor nu se face între ele prin amestecare, ci una lângă alta prin alăturarea nuanțelor obținute din fiecare culoare prin diluare cu apă.

Dacă doriți să lucrati efectiv și să deprindeți tehnica “acuarelei verzi” vă invităm să vă programati la unul dintre Atelierele de stimulare a creativitatii GreenArts. Detalii suplimentare trimitand un email cu subiect Atelier de acuarela verde pe adresa greenartsgallery (at) gmail.com

Astfel, aveți ocazia să vă faceți un bine atât dvs înșivă, cât și unui copil bolnav, întrucât o mare parte din fondurile obținute sunt direcționate pentru realizarea atelierelor GreenArts Therapy cu dublu scop, etic și estetic.

Dacă doriți să sprijiniți dezvoltarea conceptului sau, numai realizarea practică a cât mai multor ateliere umanitare pentru ca un număr cât mai mare de copii cu diferite traume fizice sau psihice să beneficieze de atelierele GreenArts Therapy, puteți să contribuiți în mai multe feluri.

Aflați detalii despre cum puteți să o faceți efectiv, accesând link-ul http://www.greenarts.ro/contribuie/

______________________

Mai multe informații, inclusiv despre alte lucrări științifice ale fondatorului conceptului GreenArts, psiholog Șerban Constantin – artist “plastic” independent, promotor Green Psychology – Constant (Tino), pot fi accesate și pe site-ul tino.ro

Artele verzi – GreenArts reprezintă o nouă mișcare culturală europeană care s-a născut în România puțin înainte de 2010, pentru a evidenția frumusețea și importanța naturii așa cum a fost ea creată.

Reprezintă totodată și o formă de manifest tăcut  al artei/artiștilor preocupați de soarta naturii.

Motto-ul GreenArts este: “Natură, exprimată în artă prin Ea însăși”.

Despre evenimente la care au participat sau urmează să participe membrii comunității artiștilor GreenArts,  vă invităm să aflați detalii însoțite de imagini accesând butonul “Evenimente” din meniul principal.

Vă încurajăm să ne trimiteti feedback-ul dvs. pe adresa de email greenartsgallery (at) gmail.com sau să lasați mai jos, comentariul dvs.

Mulțumim pentru vizită!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *