Art terapie verde cu.. pufuleti!

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather

Pentru 41 de copii internati pe sectiile de Ortopedie, Oncologie, Pediatrie 1 si Cardiologie, ziua de 15 aug 2019 ocazionata de Sarbatorirea Zilei de Sf. Maria a fost un prilej de a iesi din starea indusa de petrecerea timpului pe un pat de spital.

Copii cu varste cuprinse intre 3 si 17 ani au imaginat si realizat figurine modeland inedit “pufuleti” de porumb expandat avand diferite culori, reprezentand elemente din natura, animale, oameni si chiar podoabe haioase.

Fetele cu numele Maria au primit bijuterii (cercei si bratari) pe care le-au ornat artistic cu pufuleti si seminte. Alte fete si-au realizat propriile bijuterii folosind exclusiv pufuleti realizand bratari, precum in imaginea de mai jos.

 

Alti 43 de copii, care nu au putut fizic sa participe la atelierele GreenArts Therapy, au primit si ei jucarii, rechizite, fructe, dulciuri sanatoase si obiecte vestimentare de sezon,(hainute si papucei) iar doamnele care distribuie mancarea pe sectii au primit sorturi de bucatarie.

La fel ca de fiecare sarbatoare, pe baza acordurilor de parteneriat
cât si în spiritual bun al îndelungatei colaborari cu doua importante spitale pediatrice din Romania, asociatia noastra
a oferit noi si inedite ateliere art-terpeutice, sub egida Green Arts
Therapy, cu ocazia sarbatorii de Sf Maria Mare.

Sf Maria este invocata spre ajutor si folosinta precum si in cazul traditionalelor noastre deja activitati umanitare art-terapeutice ce le realizam in fiecare an in lunile august si septembrie.

Spitalul pediatric “Sf Maria” din Iasi, îi poartă numele tocmai ca pe o vindecare ajutătoare si folositoare copiilor care, la fel ca o Mama Sfântă se poartă cu o grija deosebită pentru toti copii Săi.

Arta cu semințe – engl. Seeds Art,impreuna cu arta efemera a ”pufuletilor”  reprezintă o inedită formă de exprimare artistică a creației imaginate în care, mediul artistic folosit pentru redare este reprezentat de diferitele forme culorate din malai expandat si semințe de plante alese coloristic, dar și ca formă și textură.

Detalii suplimentare despre tehnica artistică consacrată a SeedsArt pe http://www.greenarts.ro/arte-verzi/arta-cu-seminte-seeds-art/

Despre Pediatria cu semințe si alte medii artistice verzi, aici!

Atelierele fost susținute de Constantin Șerban, (shaman) artist plastic independent, ecolog si psiholog, fondatorul terapiei prin arta verde, coordonatorul Atelierelor GreenArts Therapy ajutat de voluntari ai asociatiei.

Atelierele umanitare GreenArts Therapy fac parte din pilonul Social al Asociatiei Ecologiste Turismverde*

 

 

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather
Facebooktwittergoogle_pluslinkedinrssyoutubeFacebooktwittergoogle_pluslinkedinrssyoutubeby feather

Post navigation

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *