2016, inceput verde si re-creativ

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather

În cadrul proiectului umanitar GreenArts® Therapy al asociației ecologiste de Turismverde®, sărbătoarea de anul nou a reprezintat un nou prilej de acțiune creativa&recreativa cu suport art-therapeutic acordat  acelora care au mare nevoie de aceasta terapie.

Teaching

Stim cu totii ca Anul Nou reprezinta un moment de tranzitie cronologica deosebit in existentele oamenilor de pretutindeni si in special a acelora aflati in situatii cu o perspectiva asupra sanatatii sa zicem mai putin fericita, astfel că, pe data de 03 ianuarie, la inceput de an nou, am oferit copiilor secției de Oncologie pediatrică a Spitalului Maria S. Curie, primul atelier GrenArts Therapy pe anul 2016.

Colaj Lucru

Anul acesta, in cadrul atelierului nostru, ne-am gandit sa lucram cu florile si frunzele presate pentru a transmite pentru noul an, traditionalul mesaj optimist international de “Happy new year”, in bunul obicei al Scolii de optimism -8imism®, cu care colaboram in astfel de proiecte umanitare.

Astfel, cei mici au deprins etapele necesare pentru a realiza fiecare cate un semn de carte folosind pentru creatie flori si frunze presate.

ElianaGreenArtwork

Prin modalitatile de exprimare artistica utilizate, participantii au deprins tehnici noi de arta/arte verde/verzi -GreenArts, si au avut ocazia de a interactiona cu alti „mesteri” de varsta lor sub indrumarea lui Constant Tino, instructor GreenArts, fondatorul conceptului.

Eliana

Lucrarile realizate in cadrul atelierului GreenArts Therapy prin tehnica Pressed Flower Art(Oshibana) au fost completate de fiecare participant, cu mici iconite cu  stelute, braduti, caprioare sau ingerasi aurii, dupa preferintele fiecaruia si semnate olograf.

SemnCarteGreenArts

Lucrarile realizate in forma lor finala au fost foarte apreciate atat de cei care le-au facut dar si de toti cei care au intrat in contact cu micile imagini compuse din flori si frunze presate. Multumim pentru materialele oferite prin intermediul floripresate.ro

Evantai GreenArts

Anul nou 2016, a fost sarbatorit de copii aflati pe sectia de Oncologie pediatrica a Spitalului  intr-un mod verde (si totodata artistic  prin intermediul GreenArts) cu efect RE-creativ inclusiv somatic, daca tinem seama de ultimile studii care sustin, in cadrul psihologiei verzi, ca elementele naturii ne influenteaza benefic starea de sanatate.

Salon 2

Prin expunerea la artele verzi in general, cat si in acest caz, la flori si frunze presate, incercam sa determinam prin contact direct si creativ, re-crearea legaturii cu matricea naturii mame.

GreenArt _ist_Stefan

In cazul Pressed Flower Art, prin lucrul cu plantele in cadrul unui Atelier umanitar&terapeutic GreenArts style am reusit sa incepem anul 2016 prelungind  sarbatoarea de Anul nou (poate chiar unicul moment de sarbatoare/prilej de bucurie) in mod RE-creativ cu un numar de 10 copii diagnosticati cu “boli grele” si grave.

Prin bunavointa unei doamne cu suflet deosebit, stabilita de multi ani in Austria, aflata la curent cu activitatile noastre umanitare anterioare datorita postarilor Facebook, participantii au primit pe langa semnele de carte, daruri, fructe, seminte, reviste, carti de colorat, jucarii si alte daruri, in atmosfera sarbatorii.

Colaj Jucarii

Dupa ce am terminat atelierele si am primit jucariile, am inlocuit clasicele terapii oncologice cu o noua terapie cu laser care taie orice intentie de apropiere a bolii.

Terapie cu laser

Pentru imbunatatirea compliantei la tratament, am facut “terapie” cu jucariile, inclusiv “chinuoterapie” cu papusile.

Jucarii in... terapie

Datorita proiectului umanitar GreenArts® Therapy al asociatiei ecologiste de Turismverde®, Scolii de optimism – 8imism®,  si a tuturor acelor adevarati prieteni ai 8imism-ului si ale artelor verzi,  avut ocazia ca acum la inceput de an sa contribuim si noi in mod artistic la efortul medical deosebit pe care cadrele medicale ale Spitalului Maria S Curie Bucuresti le depun pentru imbunatatirea starii de sanatate a copiilor internati. Multumim tuturor acelora dintre dumneavoastra care contribuiti la realizarea acestor actiuni umanitare si terapeutice sub egida GreenArts. Mulţumirile noastre contează mai puţin faţă de mulţumirile copiilor care au participat şi care au beneficiat de aceste ateliere.

Salonul Atelier GreenArtsTherapy

Sa nu uitam ca fiecare copil, chiar si bolnav fiind, are dreptul sa creeze si sa se joace, are nevoie de suport si implicare in activitati artistice deconectante, cum sunt cele oferite in cadrul atelierelor de art-terapie verde.
Dacă doriți să sprijiniți in continuare activitățile umanitare GreenArts Therapy o puteti face in urmatoarele moduri:
-facand cunoscuta activitatea noastra prietenilor si cunoscutilor dvs;
-devenind prieten cu “Green Arts Arte Verzi” in cadrul retelei Facebook;
-participand la Atelierele de creatie avand ca motto: Donez, creez, ma distrez, natura si viata protejez!
-participand voluntar la actiunile asociatiei noastre;
-devenind membru sustinator al asociatiei;
-redirectionand 2% din impozitul pe venit anual virat la stat, catre Asociatia Ecologica Turismverde;
-facand o donatie in contul ASOCIATIEI ECOLOGICE TURISMVERDE, CIF:24703520, IBAN: RO 19 CECEB 10730RON 3347055
-firmele pot face sponsorizari de pana la 20% din impozitul pe profit datorat statului, in limita a 3‰ din cifra de afaceri.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather
Facebooktwittergoogle_pluslinkedinrssyoutubeFacebooktwittergoogle_pluslinkedinrssyoutubeby feather

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *