Prezenta GreenArts Expo la editia a X-a a Raw Generation Expo

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather

Expoziția GreenArts, a fost prezentă în zilele de 19 si 20 martie 2016, în pavilioanul C6  al Romexpo din Bucuresti, în cadrul celei de a X-a ediții a Expoziției Naționale Raw Generation.

Această, a zecea ediție, a fost practic si prima ocazie când targul Raw Generation Expo s-a desfașurat pe parcursul a două zile, în loc de una ca până acum, în zilele de sâmbătă și duminică, între orele 9:00-19:00 spre bucuria celor care apreciaza natura verde si efectul ei benefic.

Evenimentul este dedicat unui stil de viață sănătos și cât mai natural, fiind la mare căutare printre evenimentele de clasă din București și este organizat de multa vreme de Ligia Pop, care promovează intens alimentația vegană fara foc (raw food) în Romania din 2009 și până în prezent. Detalii despre eveniment, pe site-ul dedicat al Ligiei Pop.

GreenArts_LigiaPop

În cadrul Raw Generation Expo s-au prezentat o gama diversificată de produse și soluții pentru un stil de viață sănătos și s-au desfasurat prezentări de sănătate, demonstratii culinare live expozitii și ateliere tematice inclusiv de arta si cultura raw/verde.

Si la aceasta editie am fost onorați să participăm inclusiv în calitate de parteneri de promovare, cu Expozitia GreenArts, prin intermediul careia am oferit vizitatorilor o altfel de hrană (tot raw) însă pentru ochi și în special pentru suflet, mai exact am prezentat lucrări de artă verde realizate de membrii comunitatii noastre artistice, prin diferite tehnici specifice. Materialele naturale precum florile si frunzele presate, semintele, ramurile si scoarta de copac, radacinile, pietrele chiar si nisipul etc, reprezinta adevarate acuarele vegetale pentru un artist GreenArts.

De aceasta dată, GreenArts Expo a avut la bază două colecții realizate prin tehnici GreenArts diferite, una reunită într-o inedită colecție de mandale și una de măsti realizate din scoarță de copac. Pe lângă acele două colecții a fost prezentată o secțiune dedicată elevilor și cursanților, unii vechi, altii mai noi ai școlii artelor verzi. La sectiunea invitati speciali a fost prezentă o colectie de broderie artistică veche unicat in Romania, o adevarată colectie inestimabila de “picturi cu acul”, in care majoritatea culorilor textile folosite la cusut, sunt obtinute din materiale vegetale.

Colecția de mandale prezentata la GreenArts Expo a reunit un numar de cca 25 de lucrari realizate prin tehnica OshibanaArt de Adela Talpeș, promotoarea creatiei artistice cu flori presate in Romania. Galeria cu multe dintre lucrarile sale poate fi accesata aici! 

Mandalele GreenArts sunt diferite de mandalele desenate, pictate sau realizate pe calculator, prin faptul ca inglobează forta vitală a formelor organice ale naturii. Conectarea cu energia vegetală prezenta în flori si frunze presate reprezintă un act vindecator (per se) în sine, care se adaugă procesului obisnuit de realizare a mandalei. Aceste mandale ne permit într-un mod natural să ne deschidem spiritual, să ne recuperam sinele autentic, putand fi un instrument de reparare emotională, de armonizare energetică, tocmai prin rezonanța cu ființa noastră a materialului natural folosit practic pentru vindecarea separarii de Natură, locul de care Omul s-a înstrainat accentuat în aceasta eră urbană.

Mandala_raw

Colectia de măști din scoarță de copac intitulată “Forest Spirits”, realizate prin tehnica Bark&BranchArt combinată cu alte doua tehnici HempArt si SeedsArt,  a reunit un numar de cca. 30 lucrari GreenArts ce reprezinta personalizarea spiritelor copacilor ce au fost taiati, care acum manifestează în mod tăcut împotriva tăierilor la ras a pădurilor noastre. Este practic un manifest al artei (artelor verzi – GreenArts) pentru protectia biodiversitatii prin care creatorul colectiei, Constant_in Serban&Shaman, fondatorul asociatiei ecologiste pentru un turism verde si a conceptului GreenArts, psiholog art terapeut si artist plastic independent, aduce în atenție prin intermediul proiectului EducArtS – Educational Arts for Sustenability, (educatie pentru mediu prin artă) necesitatea protectiei biodivesității si a Naturii în general, sursă de inspiratie si de viață sănătoasă pentru oameni deșteptați.

Greenarts-RawGenExpo7

Fie că sunt tablouri din flori și frunze presate sau lucrări din alte materiale naturale precum seminte, nuci, samburi etc, obiectele decorative de arta verde reunite in expozitia colectiva de arte verzi GreenArts Expo, transmit din energia naturii si pot reprezenta inedite si binefacatoare amulete al naturii menite o decora si armoniza spatiul in care noi sau cei dragi noua isi desfasoara activitatea zilnica.

Studenti_GreenArts_RawGenExpo

Colectia GreenArts Students, a reunit lucrari deosebite realizate de-a lungul timpului de Ruxandra Bratu, de Mihaela Andrei, Crisanta Lungu, Roxana Cazangiu, Adina Hofman, Georgescu Marius si Serban Mihalache, absolventi ai cursurilor Scolii artelor verzi, tehnicile OshibanaArt sustinute de Adela Talpes, SeedsArt si Artă verde  combinată, sustinute de Constantin Serban.

Colectia de la sectiunea invitati speciali GreenArts, a fost reprezentată o colectie superbă de cca 20 costume nationale din diverse zone ale tarii noastre o adevarată colectie inestimabila de “picturi cu acul” realizate de Ianoș Mandița din Husi in jurul anilor 70, broderie artistica veche unicat, alta decat goblen, o tehnică de cusut liber în care artistul are talentul și indemnarea să aleaga exact locul unde înfige acul, densitatea de ață folosită cât si coloritul special al aței în principal obținut din vegetale.

Ca întotdeauna, fondurile obținute din donatiile celor care apreciază artele verzi reunite în GreenArts Expo, vor fi folosite la realizarea urmatorului atelier umanitar GreenArts Therapy de Paste pentru copiii internati în spitale cu diferite afecțiuni traumatizante.

Pentru si mai multe informatii despre Raw Generation Expo puteti sa aflati accesând aici pagina oficiala a evenimentului.

Mai multe detalii despre GreenArts Expo in meniul principal Home, butonul Expozitii.

Va asteptam cu drag sa ne vizitati expozitiile si la editiile viitoare!

Sigle_raw_green

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather
Facebooktwittergoogle_pluslinkedinrssyoutubeFacebooktwittergoogle_pluslinkedinrssyoutubeby feather

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *